Uleiuri esentiale vs. antibiotice

Unii doctori si aromaterapeuti lucreaza de zeci de ani cu uleiurile esentiale in locul antibioticelor, cu rezultate extraordinare. Acest articol este preluat si tradus din cartea Huiles essentielles antivirales, scrisa de Dr. Jean-Pierre Willem, doctor aromaterapeut care foloseste uleiurile esentiale in practica de peste 40 de ani.

 

Pierre Franchomme, aromaterapeut de talie mondiala si profesor la Scoala de Medicina Naturala din Paris (FLMNE), compara uleiurile esentiale si antibioticele in cartea sa, “A la pointe de l’aromatherapie”, comparatie pe care v-o spicuiesc cu drag aici:

1. Antibioticele au aparut in istoria umana acum o jumate de secol. Uleiurile esentiale in schimb, au fost prezente in mediul omului dintotdeauna, iar folosirea lor terapeutica a facut parte din toate civilizatiile, toate epocile si pe toate continentele.

2. Din punct de vedere chimic, antibioticele sunt constituite dintr-o singura molecula, produsa in masa de catre industria farmaceutica. Uleiurile esentiale produse de catre mediul vegetal sunt constituite din sute de molecule care le confera o gama de proprietati variate ( Lavanda, de exemplu, are pana la 300 de principii active).

3. Antibioticele au o actiune strict antibactericida, pe cand uleiurile esentiale merg dincolo actiunea antibacteriana si actioneaza asupra organismului in totalitatea sa.

4. Uleiurile esentiale sunt corectori de “teren”: sunt acide si corecteaza alcalinizarea organica care favorizeaza infectiile.

5. Uleiurile esentiale cresc rezistenta organismului, spre deosebire de antibiotice care il pot fragiliza.

6. Numarul crescut de infectii cauzate de tratamente medicale antibiotice (efecte iatrogenice) este un subiect de interes mondial. Pe langa rezistenta bacteriana la unele antibiotice, acestea din urma pot uneori ataca tesuturi si organe (ficat, rinichi, nervul auditiv, etc).

Daca antibioticele lupta, prin definitie, impotriva vietii (anti biotice), uleiurile esentiale merg in sensul vietii (eubiotice). Acestea din urma au o putere energizanta. Uleiurile esentiale emit unde electromagnetice a caror lungime variaza in functie de moleculele continute de uleiul respectiv. De asemenea, reincarca organele dificitare in energie, cedandu-le electronii proprii.