De ce curatenie naturala

Pentru ca ingredientele din produsele de curatat si de igiena din comert sunt mult mai putin inocente decat credem. Nu doresc insa sa fac o pledoarie impotriva toxicitatii ingredientelor pe care le gasim in produsele din comert, insa de cele mai multe ori, folosirea unor produse blande naturale ajuta la curatirea si dezinfectarea casei si a obiectelor.

Am ales sa incep sa folosesc produse naturale de curatenie din timpul primei sarcini, cand nu mai suportam mirosul de parfum sintetic si am inteles ca TOT ce pun pe pielea mea, ajunge la bebelusul din burtica. Apoi, am descoperit uleiurile esentiale dupa nasterea primului nostru copil si am inceput sa inteleg ca, pe langa micile afectiuni de sanatate, le pot folosi cu succes si in fabricarea propriilor mele produse cosmetice si de curatenie.

Am inceput astfel sa imi fabric produsele de curatenie si ingrijire in casa pentru ca mi-am dorit sa stiu ca pe orice pun pe pielea noastra, tot ce inhalam sau atingem in casa este cat mai putin toxic si cat mai natural.

Mi-am dorit ca produsele pe care le folosesc pentru curatenia casei sa fie naturale, pentru ca stiu ca folosite o viata intreaga, toxinele se pot acumula in organism. Cand fac curatenie, imi doresc sa pot sta in preajma copiilor si ei sa ma ajute sa curat, daca doresc, fara sa imi fac griji de siguranta produselor pe care pun mana, sau pe care le inhaleaza. Incet, a inceput sa imi faca placere sa stiu ca pot face eu multe dintre produsele pe care le folosim la curatenie si in ingrijire.

Pentru mine, o gospodarie cu cat mai putine produse chimice sintetice este unul din modurile mele de a ma intoarce spre natura si incercarea mea de a atenua efectele potential nefaste ale produselor chimice din comert.

Cu timpul imi doresc sa pun aici pe blog mai multe articole despre ingredientele cu posibile efecte negative asupra sanatatii noastre si ce alternative putem gasi in natura.