Incepe sa folosesti uleiurile esentiale

De ce uleiuri esentiale? Ce sunt ele? Cum le folosesc? Sunt periculoase? Au efecte secundare? Ce pot face pentru mine?

Atatea intrebari la care cauti raspunsuri, si ma bucur sa iti pot raspunde. Am inceput sa folosesc uleiurule esentiale imediat dupa prima mea nastere, in 2011 si de atunci le folosim in TOATE domeniile vietii de familie: in gospodarie, ingrijire corporala, igiena personala, bucatarie si afectiuni de sanatate. Am avut marea sansa sa fiu formata si sa urumaresc profesionisti in domeniul aromaterapiei care mi-au dat abilitatile sa te pot sfatui si pe tine cum le poti folosi pentru a diminua nivelul de toxine din viata ta. Chiar incepand de azi.

 

 

 

 

 

Pe scurt, sunt compusii volatili ai plantelor care au rolul de a le proteja de bacterii, microbi, pradatori, etc…. si ei fac exact aceleasi lucruri si pentru noi, cei care le folosim! Cateva din benficiile uleiurilor esentiale, conform Federatiei Franceze de Aromaterpie:

– au o actiune toxica asupra micro-organisemolr care formeaza agentii patogeni

– sustin functiile fiziologice ale corpului (intaresc imunitatea corpului)

– au o actiune indirecta prin influenta mirosurilor asupra psihicului si asupra memoriei, dar si asupra reactiilor neurologice si endocriniene.

– au o actiune relaxanta, calmanta (Wild Orange, Tangerine, Lavanda) sau dimpotriva tonifianta (Peppermint, Oregano, Lemon)

 

 

Cum le folosesc eu si pentru ce anume?
Zilnic, in rutina de sanatate si frumusete, ingrijire si igiena corporala: 

РLa curatenia casei, pentru inlocuirea solutiilor de sinteza 

– In bucatarie pentru aromatizarea mancarurilor natural.

– Ajutor sau inlocuire de tratament in afectiuni minore de sanatate.

Uleiurile esentiale au un dublu rol, conform Dr. Willem: (1) ucid agentul patogen instalat in corp si (2) intaresc imunitatea corpului nostru. Virusii de exemplu, ne spune Dr Willem, sunt foarte sensibili la molecula aromatica din uleiurile esentiale, ele luptand impotriva propagarii acestora.

Toate produsele pe care le folosesc eu in casa contin uleiuri esentiale (din fericire, si nu toxine chimice) astfel incat ele sunt parte din rutina zilnica a familiei noastre!