Despre mine

Sunt Ioana, mama si sotie pasionata de viata naturala si tot ce inseamna ea si consultant in alaptare in formare. Ma pasioneaza uleiurile esentiale de cand avem copii si le-am descoperit puterea vindecatoare cand Theo, baietelul nostru cel mare, avea un pic peste trei luni. De atunci, impresionata fiind de efectele pozitive pe care uleiul esential de Eucalyptus Radiata l-a avut in raceala lui, am inceput sa le explorez tot mai mult.

Astfel, cu timpul am ajuns sa le folosim in casa, pentru produse de curatenie si produse de ingrijire corporala. Pe cat posibil incerc sa imi fac toate produsele de curatenie in casa, iar pentru ingrijirea corporala si igiena la fel. Cand raman fara ingrediente cheie, am surse de produse naturale, pe care le folosesc cu incredere. In ceea ce priveste micile afectuni de sanatate, sunt recunoscatoare ca, avand uleiurile esentiale la indemana, nu am folosit niciodata medicamente sintetice pentru nici un fel de afectiune, insa mereu in consultare cu medicul sau nutriterapeutul familiei.

Pana anul trecut am locuit in Paris impreuna cu familia, unde am activat profesional inainte de a fi mamica si unde am studiat Educatia Artistica. Din vara 2016, ne aflam in orasul nostru natal, Tg-Mures, incercand o reintegrare in cultura in care am crescut, alaturi de prieteni si familia extinsa.

Blogul aceasta s-a nascut dintr-o nevoie practica. Am avut retetele in multe locuri pe internet si mi-am dorit sa am un locsor al meu unde sa le adun si sa le fac disponibile pentru prietene cu care tot vorbesc si schimb idei de cativa ani de zile. Si pentru mine un loc rapid la care sa ma duc atunci cand caut o reteta. Nimic mai complicat:-).

Sper ca cest blog sa creasca in retete si idei de cum putem sa ne facem gospodariile mai naturale si sa eliminam cat mai mult produsele chimice sintetice care nu sunt lipsite de efecte negative asupra sanatatii noastre. Am folosit multe uleiuri esentiale de-a lungul anilor, scrie-mi daca doresti sa stii mai multe despre experienta mea in domeniu.

In timpul liber, cand nu sunt cu copiii, tin ateliere pentru mamici despre folosirea uleiurilor esentiale fizice in Tg-Mures si online, pentru prietenii din alte tari. La aceste ateliere impartasesc informatii despre uleiuri esentiale din sursele mele medicale si stiintifice- cartile mele de aromaterapie si retete au loc de cinste in casa naostra.

Iti multumesc pentru timpul tau aici, si scrie-mi daca ai intrebari legate de continutul acestui blog. Ma mai poti gasi pe Facebook pe pagina Mamatheo si pe grupul de sprijin in folosirea uleiurilor esentiale “Aromama-Aromaterapie pentru familii sanatoase”.

Pe curand 🙂